Uteplatsen – Det moderna rummet

Det finns flera olika variationer av uteplatser för lägenheter som kan erbjuda mycket. Oavsett storlek och form på balkongen kan man använda sin kreativitet för att inreda och utnyttja utrymmet på bästa sätt. Balkongen kan till och med bli som ett extra rum! På Bovision har man tittat på de senaste trenderna inom balkonginredning.

Bestäm syftet med balkongen

Det första steget är att bestämma vad balkongen ska användas till. För den som älskar trädgårdsarbete kan man skapa en frodig liten trädgård med växande blommor och grönsaker. Kanske vill man ha en öppen balkong där solen kan lysa in för att jobba på solbrännan inför sommaren? Eller drömmer man om att bjuda hem vänner på middag och balkonghäng under varma kvällar? Oavsett vilken vision man har, finns det snygga möbler och inredningsdetaljer för att skapa den perfekta balkongen.

De senaste årens händelser har gjort det allt viktigare att inreda våra hem på ett sätt som gör att vi känner oss hemma och trivs. Vi har spenderat mer tid hemma på grund av arbete och privatliv, och balkongen har blivit ett sätt att få frisk luft och koppla av. Det finns mycket potential på balkongen för att anpassa inredningen efter ens egna behov och drömmar.

 

Skapa en lounge-känsla

En ljum sommarkväll är svårslagen, när solen aldrig verkar gå ner och värmen håller sig kvar på väggarna. För att få ut så mycket som möjligt av sommaren föreslår vi en mysig stämning på balkongen. En idé är att sätta en soffa som täcker en del av eller hela bredden på balkongen. Tillsammans med ett litet bord, några stolar, kuddar, filtar och ljuslyktor, kan det kännas som en kväll vid en pool på ett hotell. Genom att placera flera små ljuspunkter kan man skapa en lugnande stämning. Dessutom kan man låta naturen följa med genom att plantera en klätterväxt längs med väggen eller använda amplar i olika storlekar.